Pronađi svog pčelara

Pronađi svog pčelara

Pronađi svog pčelara-više od 500 pčelara na servisu www.pcelari.ba

Cilj servisa  www.pcelari.ba  je umrežavanje svih pčelara na prostoru Bosne i Hercegovine, gdje pčelar svojom registracijom omogućuje kupcu da ga odabare u mjestu odakle želi da kupi med i ostale pčelije proizvode.
Pcelari.ba je jedinstvena baza s detaljnim pregledom proizvođača po mjestu proizvodnje širom Bosne i Hercegovine, koji građanima omogućuje da na vrlo jednostavan način pronađu svog pčelara, a pčelarima omogućuje vlastiti razvoj, marketing, promociju, prodaju, nove kontakte, poznanstva i motiv za daljnje ulaganje u razvoj pčelarstva Bosne i Hercegovine.

Ovaj servis je tu najprije zbog pčelara koji vjeruju u održivost ove grane poljoprivrede i njome se bave. Baviti se pčelarstvom, a ujedno i marketingom, promocijom, prodajom, teško je i iziskuje dodatne troškove. Servis pcelari.ba omogućuje da kupci na vrlo jednostavan način stupe u kontakt sa pčelarima.
Također, servis pcelari.ba će omogućiti građanima da kupe med, pelud, propolis, matičnu mliječ, pčeliji vosak iz bilo kojeg mjesta u Bosni i Hercegovini, a ujedno im se nudi mogućnost da posjete mjesto proizvodnje i dođu do saznanja o karakteristikama i posebnim vrijednostima meda kojeg kupuju.

Korist za pčelara

Kupac pronalazi pčelara, a ne pčelar kupca. Pčelar svojom registracijom omogućuje kupcu da ga odabere u mjestu iz  kojeg kupac želi da kupi med.

Brz i jednostavan kontakt sa kupcima gdje god da se oni nalaze.

Pčelari imaju korist od vlastite promocije 1 na 1, kroz direktan razgovor pčelari imaju mogućnost da upoznaju kupca  sa posebnim vrijednostima i specifičnostima svog proizvoda. Upravo taj odnos je nešto što će kupac prepričati  svojoj okolini i što će pčelaru stvoriti dobru reputaciju kako bi i kupčeva okolina kasnije posjetila upravo njega.

Korist od naredne prodaje. Kada jednom na ovaj način prodate svoj proizvod i kupac bude zadovoljan, budite  sigurni da ćete ostvariti i narednu prodaju.

Korist od stvaranja novih kontakata, poznanstava i povećanja broja kupaca.

Korist za kupca

Mogućnost stupanja u kontakt sa pčelarom iz bilo kojeg mjesta u Bosni i Hercegovini.

Mogućnost stupanja u kontakt sa pčelarom iz svog kraja.

Korist od kupovine meda direktno od proizvođača.

Mogućnost da se sa pčelarom dogovori obilazak mjesta proizvodnje ukoliko to kupac želi.

Komunikacija koja se ostvaruje na ovaj način čini odnos između kupca i proizvođača mnogo potpunijim i bogatijim.

Svaki novi kontakt se nastavlja na onaj prethodni, i to upravo na mjestu na kome je prethodni okončan, a proizvođač je u prilici da prilagođava i približava svoje proizvode i usluge konkretnim željama svakog pojedinog kupca. Kada kupac doživi takav “tretman”, on je spreman da nastavi da sarađuje sa takvim proizvođačem.

Tokom razgovora prodavac i kupac sarađuju, tako što kroz otvorenu komunikaciju kupac nastoji da specificira svoje potrebe i želje, a prodavac se trudi da svoje proizvode i usluge prilagodi upravo željama tog konkretnog kupca.

Podržimo domaću proizvodnju.