Bilješka o autoru…

Alija Dolovac autor i izdavač knjige SAVREMENO PČELARSTVO-nauka i praksa iz 2015. godine sa 757 stranica, 100 crteža i fotografija u bojama i 956  sa detaljima DOZVOLJAVA stranici www.pcelari.ba da knjigu objavljuje sa pojedinim člancima tjedno ili mjesečno.

Ovo je autorov AMANET svim sadašnjim i budućim plemenitim PČELARIMA SVIJETA da održavaju kontinuitet gajenja neophodnih, dragih, malih, krilatih Božjih stvorenja – PČELA, obdarenih instinktima i njihovih MAJKI “KRALJICA” -MATICA, koje Perzijanci nazivaju meleki (anđeli), najzasluženijih i najuspješnijih oprasivaca u prirodi i najmoćnijih čuvara za spas  eko  sistema  na planeti Zemlji, od najvećih rušitelja beskompromisnih, samoživih egoista opsjednutih neograničenim kapitalom, nažalost, razumnih bića zvanih LJUDI NOVE CIVILIZACIJE.

Tekstove objavljivati skeniranjem, a ne elektronskom obradom, kako bi se obezbijedila istovjetnost, kako tekstova, tako i crteža i fotografija, od kojih su neke u crnobijeloj tehnici, a neke u bojama, čime se izbjegavaju eventualne tehničke pogreške.

Sarajevo, 06.11.2018.god.